Link-VGI is a single-day pre-conference workshop at the AGILE 2016 Conference in Helsinki, Finland on June 14th 2016.
The workshop will be held on Tuesday June 14th 2016 09:00 – 18:00 before the main AGILE 2016 conference at Helsinki, Finland. Participants must be registered on the AGILE website. Tea/Coffee and lunch breaks will be provided to participants in the workshop buildings. LinkVGI is one of several workshops being held in parallel as pre-conference workshops.
At the workshop, there will be two paper presentation sessions in the morning, and a hands-on practice session in the afternoon. This will be followed by an open floor forum where the participants can discuss identified research questions. The discussion will be moderated and wrapped up by Dr. Mooney. This will act as a catalyst for future collaborations amongst the workshop participants leading to future workshops, journal publications, or potential Horizon 2020 targets etc.
The workshop programme is available below. All materials (notes, summaries, etc) will be made openly available from the workshop website as soon as possible during or after the event. The scheduling of the workshop is structured to synchronise with the other AGILE 2016 workshops for coffee and lunch breaks.
|09:00 - 09:15 Welcome||Welcome, goals for the day, logistics, etc
Dr. Peter Mooney (Maynooth University, IE)
|09:15 - 9:45 LINK-VGI research at the 3 organizing institutions - short presentations||
|09:45 - 10:30 Paper session 1: 2 presentations (45 minutes)||
[Chair: Hartwig Hochmair]
"Applications of Across-platform VGI"
|10:30 - 11:00 Tea and Coffee Break||(30 minutes) - With the other AGILE 2016 Workshops|
|11:00 - 12:30 Paper session 2: 4 presentations (90 minutes)||
[Chair: Alexander Zipf]
"Across ‒ platform VGI Semantic and Ontologies"
|12:30 - 14:00 Lunch||Lunch with other AGILE workshops (90 minutes)|
|14:00 - 15:30 Hands-on session part 1 (90 minutes)||
[Presenters and Facilitators: Levente Juhász (University of Florida), Jamal Jokar Arsanjani (Aalborg Copenhagen University), Adam Rousell (University of Heidelberg)]
"VGI data linkage: Accessing, linking, and analyzing data from multiple platforms"
Presentation Slides for the Hands-on session
|15:30 - 16:00 Tea and Coffee Break||(30 minutes) - With the other AGILE 2016 Workshops|
|16:00 - 17:00 Hands-on session part 2 (60 minutes)||[Presenters and Facilitators: Levente Juhász (University of Florida), Jamal Jokar Arsanjani (Aalborg Copenhagen University), Adam Rousell (University of Heidelberg)] "VGI data linkage: Accessing, linking, and analyzing data from multiple platforms"|
|17:00 – 17:45 Open floor discussion (45 minutes)||"Identifying research issues, core questions and plans for future collaborations and publications" [Moderator: Peter Mooney] - all participants of the workshop are invited to participate. Download The Flyer for the Open Floor Session in PDF format|
|17:45 - 18:00 (15 minutes - Closing)|| [Rapporteur: Peter Mooney]
Final remarks, overall impressions, summary, and goodbye.
The Link-VGI organisers are very thankful for the inputs, recommendations and expertise of the programme committee which helped in providing peer review for the workshop paper submissions. As a courtesy we outline their names here.